Educatie

Vanaf 7 mei 2017 ligt het schip ‘Ecolution’ van wijlen Wubbo Ockels op Willemsoord Den Helder om daar te starten aan haar duurzame expeditie om de Noordpool rond te gaan.

De Gemeente Den Helder, de Port of Den Helder en Willemsoord zijn met het regionale Tech@Connect netwerk partner van project geworden en nodigen scholen uit om ook deel te nemen aan dit avontuur van wetenschap en techniek.

De Ecolution is ontwikkeld door de in 2014 overleden astronaut Wubbo Ockels. Hij wilde daarmee mensen laten zien hoe wetenschap en techniek ons leven op aarde beter kunnen maken. Tijdens onze aanwezigheid in de haven van Den Helder gaan we op zoek naar manieren om het schip helemaal Co2-vrij te maken zodat we de tocht om de Noordpool duurzaam zullen maken.

Het smeltende ijs in het Noordpoolgebied is symbool voor de snel veranderende planeet. Hierdoor wordt natuur en mens bedreigd en zijn de gevolgen van klimaatverandering ook bij ons nu al merkbaar. In Joint Venture Earth werken bedrijven, wetenschappers en technici samen met het publiek en onderwijs aan oplossingen voor een duurzame aarde.

De Ecolution ligt van 7 mei tot en met 10 juli aan de kade bij Willemsoord (en tijdens Sail Den Heder in de Marinehaven). In het theater De Kampanje richten we een expositie en een een ruimte in voor een wetenschap en techniek (w&t) activiteit. We bieden uw leerlingen van groepen 7/8 een programma van ongeveer 90 minuten. Dit programma is ontworpen door studenten van de iPabo Alkmaar ism. Science Centre Nemo en ESERO, de educatie-organisatie van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Het programma dekt meerdere kerndoelen (oa. rekenen en wiskunde, natuur en techniek).

U kunt zich inschrijven voor een bezoek in de weken 19 tot en met 26 (8 mei tot en met 7 juli). Wij bieden het scholenprogramma iedere week aan op maandag tot en met donderdag. Een excact rooster maken we op basis van uw reacties. Wij gaan ervan uit dat u het vervoer zelf regelt.

Wilt u uw leerlingen ook een unieke W&T-ervaring geven? Kom dan langs!
U kunt u eenvoudig aanmelden door een mailtje te sturen naar rianne.cuppen@jointventureearth.com